Fira in det nya året med en dukning i guldbrunt och vitt

21 december, 2015

Fira in det nya året med en dukning i guldbrunt och vitt

Att blanda klassiskt vita ljus med en eller flera färgade ljus på bordet kan ge en personlig twist, allt beror på din personliga smak och hur du blandar.

Till årets festdukning har vi valt att använda Antikljus i vitt och jubiléumsfärgen guldbrunt. De trivs fint ihop med linne, grönt och naturliga toner.

 

5 tips inför dukningen

Tänk på sikten
Levande ljus är alltid lika mysigt och välkomnande, men allra bäst blir middagen om ljusen inte skymmer sikten över bordet. Gör som Ernst Kirchsteiger, slå dig ner vid bordet när du dukat så ser du direkt om någon av dina bordsgrannar kommer att skymmas av dekorationerna på bordet.

Naturliga ingredienser
Plocka in grönt i dukningen. Här har vi gjort en girlang av eukalyptus, och använt tallkvistar som dekoration på tallriken.

Udda detaljer
En charmig mässingsängel eller loppisfyndad porslinsfågel på bordet kan bli en fin brytning mellan det eleganta och det rumsliga.

Praktiskt med linne
Linnedukar och servetter är ett enkelt sätt att skapa stämning. Och du behöver inte ens stryka duken, lite skrynklor är vackert.

Skriv ut menyer
Ett enkelt sätt att presentera kvällens meny är att göra egna utskrifter som du adderar till dukningen. Eller skriv dem för hand på ett vackert papper.

 

Från vårt bord till ert, god jul och ett gott nytt år!