30 september, 2019

Del 2: EVERT TAUBE SPRIDER GLÄDJE MED LJUS I FEST OCH VARDAG

Under 1960-talet satsades det stort på att få ut budskapet om Liljeholmens stämningsskapande ljus, bland annat anlitades flera kända personer så som Margaretha Krook, Lasse Åberg, Svante Thuresson med flera.

Även Evert Taube såg till att sprida glädje med ljus i fest och vardag tillsammans med sin hustru Astri Taube i text och bild i ett litet reklamhäfte om Liljeholmens ljus från 1962:

”Ända från barnaåren har de levande ljusen varit min stora glädje.”

Christinaljus i skaldevrån.

Kronljus under TV-tittandet.

Antikljus vid pianot – ljusen får inspirationen att flöda!

”Nu på gamla dar blir jag som ung på nytt när de levande ljusen tändas. Jag diktar och spelar bättre vid levande ljus, maten smakar bättre när det brinner ljus på bordet och min hustrus skulpturer vill jag se bland levande lågor.
Kära husmödrar! Tänd levande ljus därhemma! Intet har en sådan sällsam förmåga att skänka glädje och rofylld trivsamhet åt vardagens stunder och sprida glans och stämning när det stundar till fest.
”Levande lågor, tindrande ljus
Vill jag se i mitt hus…”

EVERT TAUBE