Så här dekorerar du din ring-ljusstake!

27 maj, 2018

Så här dekorerar du din ring-ljusstake!

Var och vartannat hem har en ring-ljusstake. Vilket inte är så konstigt med tanke på att formen i sig är väldigt trendig. Vi gillar denna ljusstake extra mycket eftersom den är enkelt att dekorera och dekorationen går att variera beroende på säsong.

Innan du kommer igång kan det vara bra att fundera på hur du tänkt dig att din ljusring ska se ut. Nu till sommaren har vi valt att dekorerat vår ljusstake med eukalyptus och brudslöja. Vi har valt att dekorera halva ringen, men här är det fritt fram att använda fantasin för att skapa sin egen look.

Det här behöver du

En ring-ljusstake

Växter att dekorera med (gärna sådana som behåller formen när de torkar).

Tråd att binda med

Sax

Ett ljus

Så här dekorerar du din ljusstake

Börja med att klippa av lagom långa kvistar av växterna. Ju större del av ringen du har tänkt täcka, desto mer blommor och blad kommer du att behöva. Genom att använda lite längre kvistknippen skapar du ett yvigare utseende, så som i vår ring.

När du förberett blomkvistarna börjar du binda fast dem på ena sidan av ljusringen, där du önskar att dekorationen ska börja.  Du binder kvistarna genom att hålla fast ett knippe mot ljusringen och surrar tråden runt stjälkarna och ljusringen något varv. När du är klar med ett knippe tar du helt enkelt nästa och fortsätter så. Kom ihåg att ta några extra varv i början så att tråden sitter fast. Arbeta dig sedan neråt mot ljusstakens mitt där du sedan fäster tråden med några extra varv och knutar.

När du är klar med ena sidan är det dags att göra samma sak på andra sidan. I mitten av ljusringen kan det vara bra att använda några blomkvistar med kortare stjälk för att dölja alla trådar. Sen är det bara att hänga upp ljusstaken och tända ditt ljus!

TÄVLING

Just nu letar vi efter sommarens finaste ljusring! Har du den? Då har du chansen att vinna en ett års förbrukning av Liljeholmens Kronljus i vår Instagram tävling. Läs mer om tävlingen här.