Det självklara Kyrkljuset kommer från Liljeholmens Stearinfabrik!

Liljeholmens sortiment av kvalitetsljus gör att du alltid hittar ett ljus som passar dina behov – våra ljus tillverkas för att passa olika ljusstakar och för olika tillfällen. Flera av våra ljustyper är unika och har en mycket lång tradition inom kyrkan. I sortimentet finns bland annat spiror, altarljus, andaktsljus, wasaljus, dopljus, st eriksljus, gilleljus, kanalljus och kronljus.

En mindre del av vårt kyrkljussortiment finns att köpa i vår e-butik.

Beställning till församling

Gör din beställning, eller begär sortimentslista med priser, genom att maila eller ringa vår orderavdelning. Vi levererar dina beställda ljus till vald plats och skickar fakturan till en separat adress om så önskas.

Kontakta vår orderavdelning

Mail: order@liljeholmens.se

Tel: 0491 878 34

Se vår kyrkljuskatalog med hela vårt sortiment för församlingar HÄR

LILJEHOLMENS KYRKLJUS

STEARINLJUS MED EN REN OCH KLAR LÅGA

Liljeholmens svanenmärkta stearinljus tillverkas uteslutande i 100% stearin. Ljusen tillverkas i Oskarshamn av stearin baserat på den förnybara råvaran talg och bidrar därmed inte till växthuseffekten.

Ett stearinljus avger minimalt med miljö- och hälsoskadliga ämnen.

HANTVERK MED HÖG PRECISION

Det ställs mycket höga krav på de ljus som används i kyrkorum gällande säkerhet, passform och funktion. När du tänder ett ljus från Liljeholmens Stearinfabrik brinner det med ren, stor och vacker låga och ljuset har en unik passform. Veken är specialimpregnerad, kanten skarp och vekskålen torr. 

Läs mer om våra kyrkljus och hur de bäst skall användas HÄR